lovemade-2463

Vad innebär det att maten är ekologisk?
För oss är det självklart att använda 100 % ekologiska ingredienser. Både för smakens och näringens skull väljer vi att bara använda ekologiska ingredienser, från huvudingrediens till minsta lilla krydda.

Varifrån kommer köttet?
Vi använder bara svensk kyckling och svenskt nötkött i vår barnmat. Det gynnar både miljön och våra egna bönder! Lovemade är den enda barnmatsrätten i barnmatshyllan som alltid har svenskt kött och svensk kyckling och det är något vi verkligen är stolta över.

Vad betyder det att maten är KRAV-märkt?
Att alla våra maträtter är KRAV-märkta och det innebär en extra kvalitetssäkring för oss. Märkningen innebär att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på innehåll, djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Den produkt som bär KRAV-märket kontrolleras minst en gång varje år. Här kan du läsa med om KRAV-märkning!
På svenska, ekologiska gårdar får djuren ekologiskt foder från de egna odlingarna och de kor som kalvar får gå undan från de andra korna för att göra det avskilt. Under sommarhalvåret går ekologiska djur ute på bete, och motion, ljus och frisk luft är bra för djurens hälsa. Grundregeln är även att djuren ska födas upp och leva hela sina liv på samma gård.
KRAV-märkt kött har hårda regler kring när djuren får behandlas med antibiotika som används som en sista utväg, och aldrig förebyggande som i många andra länder. För ekologiskt kött är karenstiden dubbelt så lång från behandling innan djuret får slaktas. Andelen småslakterier i Sverige ökar och gårdsnära slagt minskar både påfrestningar på natur och djur, som får en lugnare miljö. På www.krav.se kan du läsa mer om miljömärkningen.

Var tillagas Lovemade?
Lovemades maträtter tillagas i Skåne med så många lokala råvaror som möjligt och uppfyller alla krav som ställs på barnmat. Lovemade är den enda barnmaten på burk som är tillagad i Sverige och som bara använder svenskt kött och svensk kyckling.

Använder ni bara svenska råvaror?
Vi prioriterar alltid svenska råvaror i vår produktion, till exempel är potatisen, morötterna, palsternacka, pumpa och korngrynen odlade och skördade i Sverige. Lovemade är den enda barnmatsrätten i barnmatshyllan som alltid använder svenskt kött och svensk kyckling.

Innehåller Lovemade aromer och smakförstärkare?
Nej, vi låter istället de naturliga råvarorna sätta smak på vår mat och inget annat. Grönsakslandet är fullt av godsaker och ekologiskt smakar extra gott.

Innehåller er barnmat tillsatser?
Nej, det är inte tillåtet med tillsatser i barnmat. Lovemade sträcker sig ännu längre och använder inte ens tillsatt stärkelse. Vi gör helt ren mat av råvaror du själv kan hitta i ditt kök hemma.

Hur är det med sött och socker?
Det finns regler och gränser för hur mycket socker som får finnas i barnmat, och en del tillverkare sötar barnmatspuréer med tillsatt fruktjuice. Det tycker vi är onödigt. Vi använder uteslutande helt naturliga och rena råvaror .

Hur kan barnmaten hålla så länge utan konserveringsmedel?
Det är inte tillåtet med konserveringsmedel i barnmat så svaret är: klassisk konservering. Maten försluts och hettas upp vilket skapar en naturlig konservering utan konstigheter. Lovemade försluts dessutom i en förpackning som bevisat håller maten fräsch längre. Vi tillsätter heller inte modifierad stärkelse för att göra barnmaten tjockare.

Vem har skapat recepten?
Recepten till alla Lovemades maträtter har skapats av den danska Michelinkocken Mikkel Maarbjerg och den välkända TV-kocken och kokboksförfattaren Nikolaj Kirk. De är själva delägare i Lovemade och brinner för att skapa smakfull och bra mat till små magar.

Vilken barnmat passar vilken ålder?
På varje burk står lämplig ålder angivet. Alla våra produkter 6-12 månader motsvarar en fullgod måltid för respektive ålder. Det som skiljer produkterna från 6-8 månader åt är konsistensen.  Även äldre barn brukar gilla Lovemade eftersom maten har struktur och bitar.
Innehållsmässigt kan ett barn som är över 6 månader äta alla våra maträtter, det är bara strukturen och konsistensen som avgör och det är det är mycket individuellt när ett barn vill och kan äta lite fastare mat. Prova dig fram!

Varför kostar maten olika i olika butiker?
Är Lovemade dyrare än några av de andra barnmatsrätterna som kommer i glasburkar? Ja, så är det. Men du får verkligen vad du betalar för. Lovemade är en produkt av mycket hög kvalitet, vi använder bara svenskt kött och kyckling och alla ingredienser är ekologiska. Om du jämför med kilopristet på en del klämmisar så ser du att vår mat inte är så dyr ändå.
Det är butikerna själva som sätter priset du ser i hyllan och vi vet att det skiljer sig åt mellan Ica, Coop, Citygross och Mathem där du kan köpa Lovemade. Vi försöker alltid tipsa om när någon butik har ett extra bra erbjudande på Lovemade, håll utkik på vår Facebook-sida och följ oss där och på Instagram.

Har ni mjölkfria produkter?
De flesta av våra produkter är fria från mjölkprotein och laktos. Här på vår hemsida kan du titta under Smaker och läsa med om innehållet i varje produkt. Allt om allergener står noga deklarerat på förpackningen i butiken enligt rådande regelverk. Om man är allergisk mot mjölkprotein ska man alltid vara extra försiktig. Vi kan inte garantera att det inte finns “spår av”.

Kan man frysa er mat?
Det går bra att frysa maten i vår förpackning. Färgen och strukturen kan ändras något men maten håller sig. Om ditt barn inte äter en hel portion är ett tips att bara ta så mycket som barnet äter i en skål och spara resten i kylen till nästa måltid. Ett annat tips är att ta ut små smakportioner och frysa in i iskuber. En öppnad burk Lovemade håller i två dygn i kylskåp med locket på. Det är viktigt att aldrig värma upp färdig mat två gånger.

Varför är vattenhalten så hög?
När man utvecklar barnmat måste sammansättningen av protein, kolhydrater och fett uppfylla vissa kriterier. Det är noga reglerat för att maten ska innehålla rätt näring till rätt ålder. Mängden vatten är anpassat i förhållande till innehåll på samma sätt. Vi har exempelvis valt att ange vattenmängden i maten som blir efter det att pastan och andra ingredienser kokt, vilket kan ge en något högre andel vattenhalt till skillnad från andra producenter som anger den vattenmängd maten innehåller före pastan är kokt. Barnmat är noga reglerat och det finns riktlinjer för hur den totala sammansättningen av protein, kolhydrater och fett ska se ut i barnmat till olika åldrar. Både för att de ska få i sig tillräckligt med näring men också för att de inte ska få i sig mer än den lilla magen klarar av. Vi följer dessa riktlinjer, så den mängd du ser i innehållsförteckningen är helt rätt för den ålder maten är avsedd för.

Var finns Lovemade?
Lovemade är ett nordiskt varumärke som i dagsläget säljs i Sverige och i Danmark.

Var kan du köpa Lovemade?
Du hittar Lovemade i barnmatshyllan på cirka 800 ICA-butiker över hela Sverige, i alla Stora COOP-butiker och på alla City Gross-butiker. Dessutom kan du som handlar mat på nätet beställa Lovemade på t ex Mathem.se Hittar du inte Lovemade i din närmsta butik? Fråga i butiken! Alla COOP- och ICA-butiker kan beställa hem Lovemade.

Vem har skapat Lovemade?
Lovemade grundades av en mamma och Michelinkockar som hade en gemensam vision: att lyfta barnmaten till en ny, och högre nivå. Lovemade vill utmana de stora tillverkarna som finns på marknaden. Vi tycker att barn förtjänar bästa tänkbara mat även när man som förälder inte har tid eller möjlighet att laga den själv. Vi har själva barn och vet hur utmanande det är att hinna och orka allt och att alltid vilja ge sina barn det allra bästa. Att servera sitt barn köpt barnmat ska inte vara ett andrahands alternativ. Lovemade är en produkt med fokus på smak, konsistens, ekologi och bra råvaror, råvaror du själv har hemma i ditt kök. Lovemade är skapat utifrån kärlek, kärlek till barn, föräldraskapet och inte minst den viktiga maten och näring alla barn behöver.

Varför har ni valt en plastförpackning?
Vi sätter kvalitet först och precis som med råvaror och innehåll har vi valt förpackningen med omsorg. Vi har letat efter en förpackning som är både smart, säker och miljövänlig. SuperLock® är tillverkad av plasten pp-05 och den är självklart BPA-fri. Vi vill också tänka på miljön och med den här förpackningen gör vi en stor energibesparing på transporten då burkarna är stapelbara på väg till Eslöv i Skåne där maten tillagas och de väger dessutom mindre. Förpackningen bevarar smaken bättre, den går att återvinna, du slipper eventuell glaskross. Dessutom är den utformad som en smart liten skål att mata ur, bara vrid om och öppna.


Digital Marketing Agency