December 14, 2017

Varför Lovemade?

Vår omvärld ställer högre och högre krav på ett hållbart samspel mellan människor och dess omgivning. Medvetna konsumenter har skapat en kraftigt växande marknad för ekologisk mat och är mer än någonsin såväl reflekterande och kritiska till matens kvalité och ursprung. Detta gäller även barnmat där vi ser att efterfrågan och fokus kring välsmakande maträtter för barn har ökat dramatiskt de senaste åren. Forskning visar, att det är viktigt att utveckla och stimulera bebisars smaklökar redan från tidig ålder. Detta påverkar barnens framtida accept för olika typer av smak i mat. 

Det är viktigt att man ger sitt barn många olika smakupplevelser, när man introducerar smakportioner. Ju mer det lilla barnet har fått uppleva olika smaker fram till två års ålder, och ju större variation det är i deras mat, desto mindre blir risken för att det lilla barnet blir kräsen även framöver.

Vi upplever också ett stort behov av bekvämlighet och kvalité. Ofta väljer man därför enkla och snabba måltidslösningar istället för att prioritera kvalitetstid med familjen. LOVEMADE är en produkt som har sitt ursprung i dessa tankar, trender och behov. Teamet bakom LOVEMADE är själva föräldrar som saknade ett bättre alternativ när barnen var små.

Självklart förtjänar våra barn det allra bästa från start! Också de dagarna när själva måltiden måste gå snabbt och enkelt. Och självklart förtjänar föräldrar att med gott samvete, kunna servera en enkel, god och snabb måltid även för de allra minsta i familjen!