December 14, 2017

Frågor och svar

Ja alla råvaror utan undantag är 100% ekologiska och för oss är det självklarhet. Både för smakens och näringens skull väljer vi att bara att använda ekologiska ingredienser, från huvudingrediens till minsta lilla krydda.

Alla våra maträtter är KRAV-märkta och det innebär en extra kvalitetssäkring för oss och dig. Certifieringen är svensk och det är den mest kända inom livsmedelsproduktion. Den garanterar att produkten är 100% ekologisk och har även extra höga krav på innehåll, djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. När det gäller KRAV-certifierat kött är det t ex mycket stränga regler kring när och hur djuren får behandlas med antibiotika. Här kan du läsa med om KRAV!

Lovemades maträtter tillagas i Skåne av Orkla Foods som har lång erfarenhet från att producera barnmat då de producerade Sempers produkter i mer än 60 år – innan Semper flyttade hela sin produktion till Spanien. Vi använder ekologiska råvaror som är särskilt certifierade för barnmat – och med så lokalt och nordiskt ursprung som möjligt!

Vi prioriterar alltid nordiska råvaror i våra maträtter. Som enda barnmatsproducent så garanterar vi alltid kött och kyckling från Sverige, för att vi alltid ska säkra den absolut bästa kvalitén i alla våra produkter! Till exempel använder vi endast svenskt KRAV-certifierat ekologiskt nötkött, som är det nötkött i hela EU som har den lägsta nivån av antibiotika. Vi väljer våra råvaror med stor omtanke och respekt!

Nej, vi låter istället de naturliga råvarorna sätta smak på vår mat och inget annat. Vi använder inte heller tillsatt stärkelse, koncentrat eller sötningsmedel. Produkterna är helt naturliga och innehåller endast råvaror som du kan hitta i ditt eget kök. Så, när du läser på våra ingredienslistor, finner du aldrig några ingredienser som du inte känner igen sedan tidigare.

Maten tillagas i stora grytor, portioneras i våra små burkar, försluts och värms upp i en så kallas autoklaveringsprocess – denna metod skapar en naturlig konservering vilket gör att maten kan förvaras i rumstemperatur tills dess att förslutningen bryts. Lovemades innovativa förpackning har vunnit flera priser för dess funktion att bevara smaker och konsistens på ett mycket bra sätt.

Vi har aldrig tillsatt socker i våra produkter. Det finns regler och gränser för hur mycket socker det får vara i barnmat, men några producenter sötar maten med fruktjuice och koncentrat. Det tycker vi är onödigt. Vi använder endast en liten gnutta salt i en enda produkt, vår Svenska Kalops, som är från +12 månader.

Recepten till alla Lovemades maträtter har skapats av den danska Michelinkocken Mikkel Maarbjerg och den välkända TV-kocken och kokboksförfattaren Nikolaj Kirk. De är själva delägare i Lovemade och brinner för att skapa smakfull och bra mat till små magar.

Alla våra maträtter motsvarar näringsmässigt en fullgod måltid enligt rekommendationer från livsmedelsverket. Åldersangivelsen som står på produkterna skall ses som en rekommendation. Innehållsmässigt kan ett barn som är 6 månader och över, äta alla våra maträtter, det är bara strukturen och konsistensen skiljer dem åt och det är det är mycket individuellt när ett barn vill och kan äta lite fastare mat.Var tålmodig – och pröva dig fram!

Dock rekommenderas vår produkt från 12 månader, Svensk Kalops, att inte serveras till barn under 12 månader då vi har tillsatt lite salt för smakens skull – och salt rekommenderas först från 12 månader.

Flera av våra maträtter är fria från mjölkprotein och laktos. Potatis & Lax innehåller dock smör och våra vegetariska maträtter innehåller ost. Här på vår hemsida kan du läsa mer om våra ingredienser under respektive produkt. Men om du har ett barn har någon allergi, bör du vara uppmärksam på att vi inte kan garantera att det inte finns spår av mjölk – eftersom våra produkter produceras i samma lokal som produkter som innehåller mjölk. Därför rekommenderar vi inte våra produkter till barn som är mycket allergiska mot laktos och/eller mjölkprotein.

Om ditt barn inte äter en hel portion är ett tips att bara ta så mycket som barnet äter i en skål och spara resten i kylen till nästa måltid. Ett annat tips är att ta ut små smakportioner och frysa in i iskuber. En öppnad burk Lovemade håller i två dygn i kylskåp med locket på. Det är viktigt att aldrig värma upp färdig mat två gånger.

Det gör vi genom att garantera 1) Nordisk produktion och prioritering av nordiska råvaror 2) 100% ekologiskt sortiment 3) 100% garanti på att kött och kyckling kommer från Sverige samt 4) Alltid naturliga produkter utan tillsatt stärkelse.

Lovemade är ett nordiskt varumärke som idag säljs i Finland, Danmark och Sverige.

Du kan köpa Lovemade på ICA, COOP, City Gross, Delitea.se och Mathem.se

Lovemade finns i många ICA butiker över hela Sverige, i alla Stora Coop och i alla City Gross butiker. Hittar du inte Lovemade i din lokala butik? Fråga gärna i butiken. Alla ICA och COOP butiker kan beställa hem Lovemade! 

Lovemade är ett nordiskt företag ochgrundades av en mamma och två Michelinkockar som hade en gemensam vision: att lyfta barnmaten till en ny, och högre nivå.

Vi tycker att barn förtjänar bästa tänkbara mat även när man som förälder inte har tid eller möjlighet att laga den själv. Vi har själva barn och vet hur utmanande det är att hinna och orka allt och att alltid vilja ge sina barn det allra bästa. Att servera sitt barn köpt barnmat ska inte vara ett andrahandsalternativ. Lovemade är en produkt med fokus på smak, konsistens, ekologi och bra råvaror, råvaror du själv har hemma i ditt kök. Lovemade är skapat utifrån kärlek, kärlek till barn, föräldraskapet och inte minst den viktiga maten och näring alla barn behöver.

Vi sätter alltid kvalitet först och precis som med råvaror och innehåll har vi valt förpackningen med omsorg. Vi har letat efter en förpackning som är både smart, säker och miljövänlig. Vår förpackning SuperLock® är tillverkad av plasten pp-05 och den är självklart BPA-fri. SuperLock® förpackningen har vunnit flertalet internationella priser genom att den bland annat bevarar smakerna bättre.  

Vi vill också tänka på miljön och med den här förpackningen gör vi en stor energibesparing på transporten då burkarna är stapelbara de väger dessutom mindre än glas. Förpackningen går att återvinna, tål såväl micro som diskmaskin och du slipper eventuell glaskross. Dessutom är den utformad som en smart liten skål att mata ur, bara vrid om och öppna.

Ledande barnmatsproducenter i England och USA har sedan en tid tillbaka gått över från glas- till plastförpackning. Vi på Lovemade försöker alltid att följa nya trender och låter oss inspireras av det som händer ute på marknaden.

Förpackningen tål micro, så har du en sådan så tar du av locket, lossnar på plastfilmen och värmer i ca 40 sek. Rör sedan runt i maten så att värmen fördelar sig. Genom att röra runt så uppnår du även optimal konsistens för produkten. Du kan även värma maten i en liten kastrull. I princip kan även våra maträtter serveras utan uppvärmning, men smakerna och kryddorna kommer till sin rätt och smakar mer när maten värms upp.

Lovemades maträtter är 100% naturliga, varför det kan uppkomma skillnader i konsistensen från burk till burk, precis som om du hade lagat den själv. Det är även skillnad gällande ekologiska råvaror beroende på säsong och årstid. När vi tillagar maten i stora grytor kan det även vara en liten skillnad om maten kommer från toppen eller botten av grytan.  Många andra producenter av barnmat tillsätter någon form av stärkelse, t ex rismjöl, som gör att konsistensen blir den samma hela tiden. Vi på Lovemade är dock övertygade om att detta tar bort matens naturlighet och vi har därför valt att inte tillsätta stärkelse i våra maträtter.